Nyhet: Weingut Walldorf

Vi lanserer ny produsent på polet 3.november.

Litt sør for Mainz finner vi et lite område som heter Saulheim. Midt i hjertet av Rheinhessen produserer 25år gamle Max Dexheimer viner av høy kvalitet. Han tok over vinmakingen i 2012 som 20-åring og hans Riesling, Weissburgunder og Spatburgunder lages på biodynamiske prinsipper.

Max kommer fra en familie som har jobbet dag og natt, selv ville han jobbe på kontor og slutte til normal tid på ettermiddagen. Han begynte gradvis å jobbe i restauranten til familien, og så hvordan kundene verdsatte omgivelsene, vinen og kulturen. Det var da han skjønte at han ville begynne med vin og ta over produksjonen når han var klar for det.

Allerede i 2008 som 16-åring fikk han ansvar for 0,1ha vinmark med Weissburgunder, alt var ikke så lett i starten, men klarte til slutt å få frem et produkt som vant gullmedalje på den store vinmessen i Wien.

Max Dexheimer (25) er 5. generasjon vinmaker i familien, og vinene hans kan du få kjøpt på Vinmonopolet fra og med 3.november kl 08.00.

- Walldorf Riesling Trocken 2016 (160,-)
Ung frisk frukt, epler, sitrus og mineralsk. Balansert med fin konsentrasjon av frukt og syre.

- Walldorf Saulheim Riesling Trocken 2015 (225,-)
Ren frisk frukt av grønne epler og lime. Rik frukt, kalk, og balansert syre med høy konsentrasjon og lang avslutning.

- Walldorf Weissburgunder Trocken 2015 (165,-)
Florale toner og gul frukt på nese. Flott struktur og masse frukt. Balansert med god syre.

- Walldorf Hannes Brut Nature 2014 (299,90,-)
Musserende på champagnemetoden, andregangsgjæring i flaske. Basert på Pinot Noir(60%), Chardonnay(30%) og Pinot Meunier(10%). Fin mousse, lette bobler og god frukt. Deilig til julens godbiter.

- Walldorf Spätburgunder Saulheim 2014 (315,-)
Lukter av ren frisk frukt av røde bær. Rik og elegant på smak med moreller, og modne kirsebær. Balansert med flott struktur. Lang avslutning. Spontanfermentert og lagret på franske eikefat i 22mnd.