Louis Picamelot - Strålende cremant til 17.mai feiringen

Har du enda ikke falt på valg av musserende til 17.mai? Her presenterer vi en deilig Cremant de Bourgogne som vi er sikre på vil falle i smak.

Louis Picamelot Les Terroirs Cremant de Bourgogne Brut

Vinmonopolnr: 1493001 Pris: 189,90,-
Finnes på 58 butikker, så sannsynligheten er stor for at den er i nærheten av deg.

TIlbakemeldinger fra pressen:

Christer Byklum:
Pale lemon yellow. Apples, fruity, minerals, some light brioche nose. Fresh acidity, fruity, minerals, apples, elegant texture, playful, good length. 
88 poeng

Aperitif.no:
Gulgrønn. God fedme og konsentrasjon, modne gule og grønne epler, mineraler, en del lagringspreg. Stor munnfølelse, flott skum, god syre, godt med stoff, lang ettersmak. Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt.
89 poeng

Vinpuls.no:
Klar gulaktig farve, lette bobler, tiltalende. Laget på chardonnay (41%), pinot noir (39%) og aligoté (20%). God bredde i aromabildet. Smak av modne epler, kjeks, blomster, honning, mineraler og sitrus.

Vinforum:
Frisk og korrekt crémant med innslag av epler, sitrus og et streif av urter på duft. Middels fyldig og syrlig vin med et streif av sødme, distinkt eplepreg også i munnen, god lengde og krisp tørr finish.

Litt om produsenten:

Louis Picamelot sin historie går tilbake til 1926 hvor de startet produksjon av Burgundian Mousseaux som vi i dag kjenner som Cremant de Bourgogne. I dag er det barnebarnet Alaine Chautard som styrer familiens firma og holder den rike tradisjonen oppe.

Picamelot skiller seg fra mange Crémant-produsenter ved at de vinifiserer både enkeltvinmarker som Terroir de Chazot i Saint-Aubin, og at vinen lagres på bunnfallet i lengre tid (fra 18mnd til 48mnd), dette bidrar til økt kompleksitet og dybde.
Fokuset ligger alltid på kvaliteten av basevinene, og enkelte lagres på brukte eikefat i 9mnd før annengangsgjæring på flaske.

Det var ikke før i 1989 at de første flaskene fra Picamelot forlot Frankrike, det var eksporten til Belgia som var med på å formidle deres Cremant utenfor landets grenser.

Aubert de Villaine fra verdenskjente Domaine de la Romanée-Conti har hatt en viktig rolle i den senere utviklingen av Maison Louis Picamelot. I 2015 signerte de en avtale med kommunen Talant om å plante vinstokker som har ligget brakk siden phylloxera-utbruddet på 1860-tallet. Planen er å plante 11.000 vinstokker over 2ha for å lage Crémant de Talant og dette jordsmonnet er klassifisert for å kunne produsere vin under AOC Bourgogne Blanc.

Klassisk Chardonnay og Pinot Noir brukes, samt Aligote som gir friskhet. Stilen er elegant, frisk, lav dosage, flott kompleksitet med tydelig terroirpreg. Cremantene er årgangsviner da det ikke brukes reserve-viner til produksjonen, kun årets druer. Årlig produksjon ligger på ca. 250.000 flasker.